Tämän viikon filmi on niin japanilainen, ettei sillä ole edes virallista englanninkielistä nimeä. Se myydään kinokoossa yhdessä kehitys- ja skannauskupongin kanssa, jolloin yhteishinta on 40 euroa. Tilaaminen sujuu helpoiten tavanomaisella tilauslomakkeellamme.

Fujin valmistama hidas värifilmi 業務記錄用 tunnetaan länsimaissa yleensä epävirallisella käännöksellään ”Industrial 100”. Oikeammin käännös on kuitenkin melkoisesti pidempi ”tehokas värifilmi liiketoimintatarkoituksiin tai työskentelyyn”. Sen pakkaus on hyvin pelkistetty, vain Fujin omaa vihreää valkoisella pohjalla, ja sitä myydään Japanissa pääsääntöisesti kuvan mukaisissa tukkupakkauksissa. Sitä ei markkinoida Japanissa mitenkään, eikä siitä ole myöskään lisätietoja Fujin sikäläisillä nettisivuilla. Herkkyys on ISO 100, ja filmissä on 24 ruutua.

Fujin filmeille ominaiset voimakkaat punaiset ja niitä tukevat vihreän sävyt loistavat tässäkin filmissä. Yleisesti värit ovat kuitenkin hyvin maltilliset, ja yleisesti matala värikylläisyys sopii tietynlaisten tunnelmien tallentamiseen täydellisesti. Filmi tarjoaa kohtalaisen laajan valotusvaran, ja sen huippuvalot viettävät magentan suuntaan.

Fujifilm Industrial 100

Englannista käännetty arvostelu (lähde sivun lopussa):

“Kokeiltuani ensimmäistä rullaa huomasin, kuinka upeita filmin punaiset ovat. Jopa sumuisena ja harmaana päivänä Taipeissa, näet kuinka ruokakojun kirjaimet nousevat silmään muiden värien yli, ja kuinka jopa varjoon pysäköidyn moottoripyörän rikas punaisen sävy loistaa.” [1]

Esimerkkikuvista saa hieman paremmin vielä käsitystä siitä, millaisiin tunnelmiin Industrial 100 voisi sopiakaan

Fujifilm Industrial 100

© 陳政憲: 河口湖的逆富士 (CC BY-ND 2.0)

Fujifilm Industrial 100

© 陳政憲: 河口湖的水溝蓋 (CC BY-ND 2.0)

Fujifilm Industrial 100

© 陳政憲: 台中老家附近的魔幻時刻 (CC BY-ND 2.0)

Kuvia on käytetty tekijänsä myöntämän Creative Commons -lisenssin puitteissa.

Miten filmin yhteydessä saatava kehitys- ja skannauskuponki toimii?

Kupongin saa käyttää vapaasti minkä tahansa muunkin filmin kehittämiseen vaikka heti, ja toivomme sen käytettävän 2019-2020 aikana. Emme halua asettaa mitään ehdotonta vanhenemispäivää kupongeille, mutta alamme muistutella tilaajia niiden käytöstä tihenevään tahtiin vuoden 2020 lopulla. Kupongin saa tietysti antaa lahjaksikin, ja tilaaminen onnistuu etusivun tilauslomakkeella.

Miten kuulen ensimmäisenä uusista Japani-filmeistä?

Sähköpostilistamme sisäpiiriläiset saavat aina parin tunnin verran etumatkaa ennen kuin filmiuutuudesta kerrotaan julkisesti Facebookissa. Listalle liittyminen ei tietenkään maksa mitään ja linkki löytyy kotisivumme alalaidasta. Listalaisten sähköpostiosoitteet pidetään visusti labrapäällikön omana tietona, ja listalta saa poistua milloin vain.

Englannista käännetyn arvostelun lähde: